walk on wings, tread in air: Krim penyelim <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/\46vt\75-754337643106987092', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


FOOD

CLICK HERE

BEAUTY AND HEALTHCARE

CLICK HERE

FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
Krim penyelim
December 18, 2012



Tetiba je aku tayang botol Felina Inch Loss Lotion. Kan?

Ada orang bagi aku pree untuk pakai. Sebab aku kan berlemak jadi amat bertepatan sekali aku dijadikan guinea pig bagi memantapkan testimoni. Bagus! Orang ini sangat pandai memilih bahan ujikaji.

Sebenarnya aku adelah pengguna krim Mustajab Dunia Herbs sejak lepas bersalin Rayyan. Motif aku pakai krim Mustajab ni bukanlah sebab aku minat Nora Danish. Tapi sebab aku suka bau dia. Mak mertua aku la yang kenalkan aku dengan krim ni. mak aku guna untuk buat urut kaki kalau lenguh-lenguh. Dia kata sedap, berangin je. So aku pun baca la info kat tiub tu. Ada capsicum, ada halia. Ok great! Lecturer food aku dulu ada ajar benda-benda yang menghasilkan heat like pepper ni akan meningkatkan metabolisma badan. Bila metabolisma meningkat, lipid oxidation also akan meningkat. Lipid oxidation ni adelah proses burning fat untuk menghasilkan tenaga. So bila aku tengok ada capsicum aku terus "Aha!". Zasssssssssss........pinjam mak mertua aku punya krim dulu. Pinjam sikit je, dah malam dah masa tu. Giant tutup. Esoknya baru aku beli.

So bila aku dapat Felina Inch Loss ni, benda pertama aku tengok is ingredients dia.
CAPSAICIN!
Oraittt. So dia pun ada extract capsicum jugak.

So aku dah try Felina Inch Loss ni since Rabu lepas.
So far good.
Dia tak sehangat krim Mustajab. Macam krim Mustajab tu gila pedih. Aku rasa yang buat pedih tu sebab dia letak capsaicin pastu ada extract halia. Kalau tak biasa memang berkipas la. Felina Inch Loss ni dia berangin and hangat tapi masih boleh tahan lagi. Hari tu aku try sapu Felina then pakai girdle, mak aiiiiii, terangkat. Memang gila hangat. Terbayang-bayang lelemak aku meletop-letop pecah. Tapi kalau tak pakai girdle ko akan rasa berangin je, tak pedih. Kira ok la tu. Kalau krim mustajab tu jangan buat pasal la nak sapu pastu pakai girdle. Boleh melecet kulit kau. Nak lagi kalau sesaje nak sapu kat peha. Tang tu kulit nipis, memang kelam kabut aku basuh. Tak tahan pedih.

Setakat ni baru seminggu aku guna Felina. Kalau krim Mustajab tu disadvantage dia sebenarnya bau rempah (halia) dia tu kuat. Kalau kau pakai Mustajab pastu kau pakai perfume, memang bersampuk-haruk bau badan kau. Konfius kejap orang-orang yang dekat dengan kau. Sebab aku adelah pengguna Mustajab. Memang aku kena spray perfume banyak-banyak nak hilangkan bau Mustajab.

Tapi Felina ni wangi, dia ada fragrance untuk hilangkan bau berangin tu. So takde la ko malu-malu nak dekat dengan orang kan.

Satu botol ni aku rasa tahan kot sebulan, see how. Sebab aku pun baru pakai. Cara pakai dia tak rumit, just apply pagi and malam, preferably lepas mandi sebab masa tu kulit kita fresh, so senang chemical nak menyerap. Takyah sapu banyak-banyak, sikit je dah memadai. Lama-lama nanti kau akan rasa berangin. Don't la expect hari ni sapu lusa dah slim. Benda-benda macam ni dia nak kena sesuaikan dulu dengan badan kau. Dah kalau perut berlipat empat, takkan empat hari dah selim ye tak? Agak-agak la pun.

Selain dari tu Felina punya produk range ni ada jugak Vit C and Collagen (PMCVC), in tablet form. Macam kaler polis pill dia - biru putih lagi. Sesape yang nak mudah, boleh la makan collagen pil. Tapi melalui artikel yang aku baca tentang PMCVC ni, adelah menjadi normal kalau anda naik jerawat sikit. Dalam seminggu dua jerawat tu muncul sementara nak tolerate dengan sistem badan. Lepas tu jadi ok.

Tapi jangan salah faham.
Mana-mana supplement yang kita makan, selain dari ambil masa, tindakbalas dia pun bergantung pada penerimaan badan pengguna juga. Bukanlah maksudnya semua yang makan PMCVC ni semua pun tumbuh jerawat. Depends la. And just in case kalau sesape ambil PMCVC ni tumbuh jerawat tapi masih nak teruskan, aku nasihatkan kurangkan (kalau boleh stop kejap) sugary food. Sebab secara saintifiknya, bila kita makan makanan bersugar, badan kita akan stop burn fat sebab badan kita lebih mudah nak burn sugar dari burn fat, so badan kita akan tinggalkan proses burn fat tu. Dia lagi senang burn sugar. (apa kau ingat kau je nak keje senang? Badan pun tau nak carik keje senang okeh). Jadi bila badan stop burn fat, lemak yang tak diburn ni akan dipindahkan ke kelenjar sebum. Jadi muka (skin) akan jadi lebih berminyak dan bertambah-tambah la jerawat kau.

So, kalau yang ambil PMCVC ni muka naik jerawat, my suggestion - MINUM AIR BANYAK-BANYAK. Jangan tanya kenapa, ikut je. Kang kalau aku cerita banyak-banyak dah jadi macam jurnal sains lak entry aku ni.

Kalau sesape nak try Felina Inch Loss and PMCVC ni jangan order kat aku. Silakan order kat : zack_uhana@yahoo.com (Zuhana Noh aka Sepet)

sms/wassap 012-2678-134 (sepet)
Nama :
Alamat :
Produk :

Kuantiti :


Nak tau price, sila tanya dia. Agak-agak nak spesel price, sebut je nama aku, wakakakka.


posted by green apple @ 6:54 PM  
Newer›  ‹Older

MY FACEBOOK
INSTAGRAM : MY LABEL
Instagram
ADS
LET'S READ
MY PROFILE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
COUNTER
 
MY PREVIOUS POST
Archives
MY TRAVEL DIARIES
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER