walk on wings, tread in air: 02/2009 <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/\46vt\75-754337643106987092', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


FOOD

CLICK HERE

BEAUTY AND HEALTHCARE

CLICK HERE

FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS

OOMORI
Homework
February 25, 2009

Aku baru habis baca buku ni, the writer was a bekas paderi kat Sabah. Nama dia Ustaz Farhan. Sebab buku ni best, dalam masa satu malam je aku dah selesai.
Dalam banyak-banyak page yang aku baca, page yang satu ni memang aku rasa cam cilaka babi sangat.


Ko tengok la nama-nama yang murtad ni.
Sukati la ko nak letak nama apa pun, yang murtadnya kau sorang.
Yang ko nak babitkan sekali nama bapak kau tu apa kejadah sialllll????
Kesian En Mohamad ni, elok-elok nama Mohamad boleh jadi Kannan.
Pukimak.
Ke memang sesaper yang dah murtad kena tukar nama bapak sekali?

Kalau tengok nama sorang-sorang memang cas baik-baik je.
Zuraidah
Siti Aminah
Yusuf
Rashid

Tapi adelah syaiton.
Nauzubillah, jangan la sampai aku jadik ke tahap macam ni.
Apa yang ada ni pun dah cukup dah dosa aku, tak tertanggung rasanya.

Bertuah betul Ustaz Farhan ni dapat hidayah. Nak je aku call dia mintak dia tarbiyahkan aku sikit kasik datang kesedaran. Nak dapat hidayah macam takde harapan je aku ni.




Actually since last week aku busy dengan training series, so last week aku busy prepare things for our first event this year. Ada primer design training kat Danau Golf Club, UKM. Tak banyak pic sebab aku memang tak suka ambik gamba pompuan.




Aku promo ko la Shahidi, walaupun ko dah takde kekosongan lagi



Kalau korang spot muka-muka yang dikenali lam gamba ni tolong la tak payah war-warkan yang aku ada blog. Aku terajang sorang-sorang kang. Dah la tadi buat kesekian kalinya ada sorang lagi reader spot aku kat UM. Slowwwwwwwwwwww je panggil 'Kak Di, Kak Di..'

Siap boleh 'Saya kenal baju kak Di, sama macam baju Kak Di pakai gi kenduri dalam blog'.

Ko hafal ke apa blog aku ni??

Tapi takpela, cuma len kali jangan sebut kuat-kuat tang baju tu. Nampak nau aku takde baju lain nak pakai balik-balik baju tu. Hehe.

So Shikin (betul ke aku eja nama dia ni), next time akak akan cuba sampai kat lab ko dalam pukul 12.30 tghri gitu, maka takde alasan la ko tak bawak akak pi lunch.
Aku ni kalau pi UM manjang je kebulur. Tak tau nak makan kat mana.

Oh, terkona pulak topik.
Sambung balik pasal training last week.



Nampak tak gambar atas ni?
Nampak nisbah kelebaran kuih dan kelebaran garfu tu?
Ko tak rasa ke kuih tu lekat kat celah gigi je?
Sekali nganga je dua-dua kuih masuk mulut.
Tu kalau mulut ko jenis cam mulut aku la.

Memang berbulu betul aku ngan caterer kat Danau ni.
Nama je Golf Club, tapi hampehgeh.
Tak lojik betul kuih kecik macam tu.
Dah la pagi nya tu kuehtiaw ada yang tak dapat makan.
Bila aku komplen dia leh reply 'Agaknya participants ni semua lapar kot'

Tengkorak kau.

Standard la kan kalau kita order makanan kat mana-mana caterer pun, kalau kita order 100 orang, mesti dia bagi lebih sikit dalam 115 orang makan. Kalau order ayam masak merah tu at least ada la nampak lebih 6-7 ketul terlebih lam tray. Ini tak, licinnnnnnn.
Kalau ko order 100 orang, memang orang tu kena ambik kuih sebijik sorang je.

Takkan dari pagi santak ke petang semuanya kebulur??? Tak lojik.

Bila time minum petang, untuk nak elakkan dari ada yang ambik kuih lebih, dia boh lam piring siap-siap. Memandai-mandai je kau. Aku tak suruh pun????
Tengok la kuihnya besar mana. Nak je aku rodok kuih ni sebijik satu lam lubang hidung dia.






Ok, tagging game, dak kHairie paksa.
Paksa kan?

You are required to answer ALL the following questions.
Tag 10 people and repost it with the title:

I’ve done — out of the 132 stupid things.

99/132 means you scored a distinction for doing stupid things!
(although that’s not really an achievement hahaha)



Level 1
( ) Smoked A Cigarette

(x) Smoked A Cigar :
rokok daun arwah atuk aku. Orang hembus asap, aku hembus asap dan air ludah sekali. Elok je aku ludah, pelepuk tapak tangan Mak Aji singgah belakang kepala aku.


(x) Kissed A Member Of The Same Sex :
cium pipi ada la. Aku lom gila nak cemolot ngan kaum sejenis. Apa ko ingat aku Britney Spears si tetek tak ori itu??


( ) Drank Alcohol



Level 2
(x) Are / Been In Love

(x) Been Dumped :
Cilaka Dr Muz tinggalkan aku sebab si Halina tu.


( ) Shoplifted

( ) Been Fired

(x) Been In A Fist Fight :
Baru semalam lawan ngan En Wan. Saper kalah turun bawah ambik air.




Level 3
(x) Had A Crush On An Older Person :
Leslie Cheung. Masa tu aku baru umur 12 tahun. Tapi sudah mengerti apekah makna chenta okkkk.


(x) Skipped School :
jangankan kata skipped, fly dari skolah pun aku pernah buat. Tapi pak guard tu binawe gi kejar aku. Dah tau semput dok la diam-diam sibuk nak kejar aku jugak. Pagi esoknya berbirat aku kena belasah ngan pengetua.


( ) Slept With A Co-worker

(x) Seen Someone / Something Die :
Katak penyek tengah jalan kira tak?



Level 4
( ) Had / Have A Crush On One Of Your Facebook Friends :
Aku ada crush ngan adik angkat aku yang aku tak pernah pun anggap sebagai adik angkat. Tapi bukan kenal kat FB, cuma dia memang ada kat FB aku. Hensemmmmmmmmmmm.

( ) Been To Paris

( ) Been To Spain

(x) Been On A Plane :
Inilah satu-satunya transport aku nak balik KL masa blaja kat UNIMAS dulu. Kalau takde plane, konfem aku tumpang tongkang Indon. Tak kisah la, janji aku dapat balik.


( ) Thrown Up From Drinking



Level 5
( ) Eaten Sushi

( ) Been Snowboarding

( ) Met Someone BECAUSE Of Facebook

( ) Been in a Mosh Pit



Level 6
(x) Been In An Abusive Relationship :
Perlukah aku cerita pasal ni lagi?? Najis okkkk.


(x) Taken Pain Killers :
Selalu, sebab aku ada sakit otak.


(x) Love/loved Someone Who You Cant Have :
Pernah, and I do not wish to discuss about this sebab akan terserlahlah kebodohan aku. Mana boleh cerita diri sendiri bodoh kan, kalau cerita pasal kebodohan orang memang laju je aku.


( ) Laid On Your Back And Watched Cloud Shapes Go By

( ) Made A Snow Angel



Level 7
( ) Had A Tea Party

(x) Flown A Kite :
gua buat sendiri okkkkk.
Tak main la beli tepi-tepi jalan ni.

(x) Built A Sand Castle :
dengan chenta ku bina istana...


( ) Gone mudding

(x) Played Dress Up :
of cosssssssss. Sebab banyak main bendalah ni la maka asal baju mak aji hilang je aku yang kena bantai dulu.




Level 8
( ) Jumped Into A Pile Of Leaves

( ) Gone Sledging

(x) Cheated While Playing A Game :
abis ko ingat camana aku leh menang main monopoli??? Aku ni dah la bodoh matematik. Kira duit pun boleh gagal. Seb baik la yang main ngan aku tu pun semua bodoh jugak. Aku menipu pun tak perasan. Muahahaha.


( ) Been Lonely

(x) Fallen Asleep At Work / School :
Kalau aku tido lam kelas maknanya cikgu tu boring, kalau aku tido kat ofis maknanya bos tu bodoh.




Level 9
(x) Watched The Sun Set :
kat Uluwatu, Bali bertemankan En Wan kat sebelah....................dan Redza kat tepi ketuk-ketuk botol susu kat batu. Memang potong!!!


( ) Felt An Earthquake

( ) Killed A Snake



Level 10
(x) Been Tickled

( ) Been Robbed / Vandalized

(x) Been cheated on :
eh pernahhhhhhhhhhhhhhh.Mana leh tak pernah. Tapi yang main-mainkan aku or menipu aku dengan sengaja tu aku maafkan la. Cuma aku tak lupa.

(x) Been Misunderstood :
dengan perangai aku macam ni, siapa la yang tak misunderstood?




Level 11
(x) Won A Contest :
aku pernah menang pertandingan ratu cantik yang dikelolakan oleh aku sendiri di rumah Mak Aji, dah baju disponsor oleh Mak Aji sendiri tanpa pengetahuannya. Tau-tau bila dia nak pakai baju tu tetiba bau masam je. Siap la aku lepas tu kannn.


( ) Been Suspended From School

( ) Had Detention

(x) Been In A Car / Motorcycle Accident :
Abis tu ko ingat parut kat dahi aku 6 jahitan ni aku toreh sendiri???




Level 12
( ) Had / Have Braces

( ) Eaten a whole pint of ice cream in one night

( ) Danced in the moonlight



Level 13
(x) Hated The Way You Look :
Dulu pernah la aku nyampah apesal la kulit aku hitam benar nih? Skang ni aku dah tak kosser nak komplen kulit aku hitam. Skang fokus aku adelah cuba mengkomplen kulit orang yang jauh lagi hitam dari aku. So aku berasa adelah legaaaaaa.

(tapi saper la yang lagi hitam dari aku???)

( ) Witnessed A Crime

( ) Pole Danced

(x) Questioned Your Heart :
listen to your heart..


( ) Been obsessed with post-it-notes



Level 14
( ) Squished Barefoot Through The Mud

( ) Been Lost

( ) Been To The Opposite Side Of The World

( ) Swam In The Ocean

(x) Felt Like You Were Dying :
masa sakit nak beranakkan Redza, rasa cam sebelah kaki dah masuk lubang kubur.




Level 15
(x) Cried Yourself To Sleep :
masa homesick kat boarding school selalu nangis masa tido, masa break ngan bf pun nangis gak masa tido, masa aku horny tapi En Wan buat-buat tido taknak layan pun pernah gak...TETTTTTTTTTTTTTTTTT!!! nextttttttt.


(x) Played Cops And Robbers :
polis and thief laaaa. *polisentri*


( ) Recently Colored With Crayons / Colored Pencils / Markers

(x) Sang Karaoke :
kat rumah je la. Lom berani tayang suara aku yang serak-serak berkerak ni kat public.

( ) Paid For A Meal With Only Coins



Level 16
(x) Done Something You Told Yourself You Wouldn’t :
ni selalu terjadik kalau aku puasa sunat. Asal masuk tengahari kang mula la setan kat kepala aku ni 'makan la sikit, ko pengsan kang. Esok leh puasa balik aper'


( ) Made a Prank Phone Call

( ) Laughed Until Some Kind Of Beverage Came Out Of Your Nose

( ) Kissed In The Rain



Level 17
( ) Written A Letter To Santa Claus

(x) Watched The Sun Set/ sun rise With Someone You Care/Cared About : with chenta hatiku En Wan

(x) Blown Bubbles :
main air liur


( ) Made A Bonfire On The Beach or anywhere



Level 18
( ) Crashed A Party

( ) Have Traveled More Than 5 Days With A Car Full Of People

( ) Gone Rollerskating / Blading

( ) Had A Wish Come True

( ) Been Humped By A Monkey



Level 19
( ) Worn Pearls

( ) Jumped Off A Bridge

( ) Swore at the teacher, in front of them

( ) Swam With Dolphins..



Level 20
( ) Got Your Tongue Stuck To A Pole/Freezer/ice Cube

( ) Kissed A Fish

(x) Worn The Opposite Sex’s Clothes :
spender En Wan kira tak?


(x) Sat On A Roof Top :
masa kecik-kecik pernah buat keje ni, feeling-feeling tengok sun set konon. Tengah-tengah mengelamun tetiba sayupppp je seperti kedengaran suara macam aku kenal.
'Hoih! Ko turun! Ko turun aku cakapppppppp!'.
Teka la sore siapa.




Level 21
(x) Screamed At The Top Of Your Lungs :
aku pernah menjerit sampai termuntah. Memang buruk.

( ) Done / Attempted A One-Handed Cartwheel

( ) Talked On The Phone For More Than 6 Hours

( ) Recently stayed up for a while talking to someone you care about



Level 22
( ) Picked And Ate An Apple Right Off The Tree

(x) Climbed A Tree :
masa kecik-kecik kalau balik kampung, aku takkan lupa panjat pokok rambutan. Makan atas pokok lagi. Kulit campak-campak kat bawah. Konon samseng la.
Pastu nenek aku pekik, gelupur masing-masing carik penyapu.

( ) Had/Been In A Tree House.

( ) Been scared To Watch Scary Movies Alone



Level 23
(x) Believed in Ghosts :
kalau dah benda tu melintas depan ko takkan dan-dan tu jugak ko cakap 'oh, mungkin itu cuma mainan fikiran saje' (standard skrip filem melayu). Memula tu percaya la, after a while (read : 2-3 bulan) ko tak rasa apa dah.


( ) Have had More Then 30 Pairs Of Shoes

( ) Gone Streaking

( ) Visited Jail



Level 24
( ) Played Chicken

( ) Been Pushed into a pool with all your clothes on

( ) Been Told You’re Hot By A Complete Stranger

(x) Broken A Bone :
my bone fractured masa tengah praktikal. Selamattttttt. Aku praktikal sebulan je.


( ) Been Easily Amused



Level 25
( ) Caught A Fish Then Ate It Later

(x) Made A Porn Video/got asked to make one :
curikla henfon aku, untung-untung ko dapat tengok porn video aku ngan En Wan. Kalau nasib tak baik, ko nampak gamba bontot aku yang hitam berkerak ni je.
Jadikla kan kalau dah sesak sangat nak buat modal.

(x) Caught A Butterfly :
untuk projek biologi. Kejam ok, tangkap binatang pastu kasik chloroform. Pastu cucuk pin kat tengah-tengah badan dia buat poster display kat library.
Kejam! Kejam!
Patut la projek aku dapat C.


(x) Laughed So Hard You Cried :
dan juga terkencing sikit


(x) Cried So Hard You Laughed :
pernah sekali terjadik when i missed someone so much, aku nampak Baskin N Robbin aku nangis sampai tergelak. Ada la memori dia kan.
Tapi tu dulu la...
skang pantang nampak BNR je dan-dan tekak aku nak makan eskrim mahal. Conetto semua tak laku time tu.



Level 26
( ) Mooned/Flashed Someone

(x) Had Someone Moon/Flash You :

(x) Cheated On A Test :
pernah gak rasanya tapi tak ingat bila.


(x) Forgotten Someone’s Name :
selalu terjadi, in fact tadi jumpa customer sikit punya sembang panjang, tapi sampai ke sudah aku tak ingat nama dia.


( ) French Braided Someones Hair

( ) Gone Skinny Dipping

( ) Been Kicked Out Of Your House

( ) Tried to hurt yourself



Level 27
(x) Rode A Roller Coaster :
sumpah aku takkan naik dah.


( ) Went Scuba-Diving/Snorkeling

(x) Had A Cavity

(x) Black-Mailed Someone :
En Wan la kan, saper lagi aku nak ugut pun.
'Abang tak beli KFC malam ni, gosok kote sendiri sampai minggu depan!!!
'

( ) Been Black Mailed



Level 28
(x) Been Used :
saper-saper yang pernah gunakan aku secara sengaja tu sila la mengaku.


( ) Fell Going Up The Stairs

( ) Licked A Cat

(x) Bitten Someone :
saper lagi la aku nak geget-geget ni kannnnnn.


(x) Licked Someone :
ni soklan cubaan nak bagi aku horny ke apa nih???




Level 29
( ) Been shot at/or at gunpoint
( ) Had sex in the rain
( ) Flattened someones tires
( ) Rode your car/truck until the gas light came on
( ) Got five dollars or less worth of gas


52 out of 132.
Maknanya aku budak baik.
Sukati aku la nak rate diri sendiri.
posted by green apple @ 5:17 PM  
Newer›  ‹Older
Ini sudah lebeyyyyy, Asik kena tag je pulak
February 19, 2009
Sape kekasih anda?
Aku ada banyak kekasih la. Mana satu ni??

Kekasih awal dan akhir
En Wan

Kekasihku seru
Leslie Cheung (ohhh, kalau lah aku dapat)

Kekasih gelap ku
Well, siapa lagi.
Siapa lagi yang lagi gelap dari kekasih aku yang satu ni kan.

Kekasih separuh masa, separuh lagi cinta untuk dia
TETTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!


Macam mane dia melamar anda?
Masa tu year 1999.
First time jumpa gi tenet kat The Mines.
Tapi sebab bulan tu bulan pose, takleh makan, so lepak kat tepi sungai je.
Feeling-feeling Venice gitu.

Tetiba tengah syok sembang, dia alih tempat duduk ke depan aku.

'Nak tak jadi gf Wan?'.

Of cossssssssssssssssssssssssssss!!!

Tapi dalam hati je la.
First time jumpa haruslah kontrol.
Dibuatnya dia kensel kanggggg.

Bila aku say yes, dia terus sarung cincin batu suasa yang orang laki selalu pakai kat jari aku. (batu kaler soft pink, very the anak mak, dah tua bangka pun nak pakai batu kaler pink)

Cincin tu konon macam aku dah cop la pompuan ni.
Jangan sesaper kacau.
Macam la ramai benar nak kacau awek ko kan.


Apa perkara paling bodo penah dilakukan kat anda?
En Wan memang suka buat benda bodoh kat aku.
Antaranya kejutkan aku bangun pagi dengan meletak ketiak dia yang bulu berselirat tu kat muka aku. Dan hari ku pun bermula dengan 'fresh air'.

Dia kata ada lam 2 minit dia halakan ketiak dia kat muka aku sambil gelak-gelak sebab tengok muka aku berkerut-kerut. Konfem aku tengah mimpi kena simbah ngan air taik. Busuk pelantunggggggg.


Korang still couple ke?

Sendiri jawab la.


Sila tempek gambar kekasih korang.

Gambar adelah sangatttttttttttttttttt esklusif.


Senaraikan 10 perkara yang anda suka pasal si dia.

matanya yang sepet

kulit muka menggerutu

hidung mancung

kurus sampai tulang rangka tersembul

busuk bila bangun pagi tapi sibuk nak peluk-peluk aku

suka ramas tetek sendiri kalau aku tengah bengang ngan dia sambil buat 'ahh ahhh ahhh'. Aku tendang kang.

suka bersihkan sampah-sampah kat handbag and purse aku.

suka jalan-jalan and shopping. Dia yang suka ye, bukan aku.

suka menyanyi masa driving walaupun dah berapa kali aku sound suara dia tak sedap so tolong lah diam.

kalau dalam kereta aku masam muka, tetiba kang dia picit tetek aku. Dah takde modal lain agaknya.


Apa anda nak cakap bile dia nak buang anda dari life dia?

BERANI?????
BERANI????????????????
(sambil standby duit syiling kat pintu kereta dia)
posted by green apple @ 6:55 PM  
Newer›  ‹Older
Cara yang amat mudah untuk suruh aku update
February 18, 2009
Aznitaz tag aku '5 Kedai Yang Aku Pantang Jumpa Mesti Nak Masuk'.

Takde la sampai pantang ternampak je terus nak masuk. Agak-agak la kalau ko jakun sangat pun kan. Tak dapat la nak tengok aku berlumba-lumba ngan pompuan lain nak masuk kedai. Sebab aku pun tau sales pantang tengok orang yang masuk kedai tapi tak beli.


1. Guardian

Aku leh habiskan sejam melepak lam kedai ni hanya dengan melihat-lihat saje. Apetah lagi kalau pharmacist tu adelah lelaki hensem bak Dr Muz, terus rasa cam nak tanya ada keje kosong kat situ ke tak.

Selalunya kalau dah masuk Guardian aku pantang keluar tak beli apa-apa. Paling tak pun facial cotton yang RM9.99 dapat 4 pack tu. Aku kan cheapskate sket. Mana leh beli barang mahal-mahal ni. Barang haruslah murah. Tapi nak pakai yang branded. Jawabnya tunggu sale baru beli.

Tapi kalau masuk Guardian aku takkan beli banyak-banyak, minggu ni beli pad.
Minggu depan beli panty liner.
Minggu lagi satu beli feminine hygiene.
Sebab aku nak sentiasa carik alasan masuk Guardian.

Padahal barang-barang dia biasa aje.
Mungkin sebab aku pernah berangan nak jadik pharmacist dulu, so tak dapat jadik pharmacist, dapat masuk farmasi pun sukorrrrrr alhamdulillah. Lagipun aku memang suka tempat-tempat yang jual ubat be it klinik, hospital, or kedai minyak gamat. Anything to do with kedai yang ada tempias ubat-ubat, mesti ada satu macam puaka dalam kedai tu panggil aku masuk.


2. Kedai Goreng Pisang Kafe Andaman

Kedai ni kedai makan biasa je.
Cuma the goreng pisang yang dia jual kat kedai ni mervelesssss.
Tak tau la sebab tepung tu sedap, atau pisang tu sedap, atau dia guna minyak Seri Murni yang melalui dua kali pemeringkatan (sila bayar, aku buat promo ni), atau tiap kali aku beli memang aku tengah lapar.
Tapi memang sedap. Tempatnya adelah rahsia. Nanti korang sibuk nak beratur sama.

Tak penah pulak aku tanya pisang apa.
Sebab aku rasa lantaklah pisang nipah ke, pisang tanduk ke, pisang awak, pisang saya, tak make any difference kat tekak aku. Semua aku telan.

Dulu masa skolah-skolah mak aji suka dera aku pi beli pisang kat satu gerai brader-brader yang jual. Satu petang tu aku pergi terawal sikit, so brader tu baru nak panaskan kuali. Aku pun order and tunggu. Sebab brader tu 4 orang (jual pisang nak ramai-ramai), so aku pun buat-buat ramah (read : gatal bijik).

'Bang, ni pisang apa?'

'Ni pisang nipah, ni pisang tanduk, ni pisang awak, ni pisang saya'
Sambil tunjuk kat zip seluar dia. Pastu gelak-gelak.
Biasa la kan, orang laki kalau tak hensem memang suka buat lawak kote depan pompuan.
Nak harap muka tak jalan, harap je la kat kote

Ingat dah kelakar sangat la tu.
Aku terbalikkan gerai ko kang.


3. Kedai Roti Paung

Kedai ni ada outlet kat Manir, Tganu.
Asal balik kampung konfem lalu depan kedai ni dan bau nya amat lahhhhhhhhhhhhhh menggoda. Sesaper yang puasa sunat tu tolong jangan melintas depan kedai ni. Konfem ko puasa setengah hari je.

Aku tanya mak metua aku apesal kedai tu nama Roti Paung?
Paung tu apekah??
Mana la tau kot-kot makanan turun-temurun tujuh generasi.
Mak aku cakap entah, memang orang dok panggil nama tu selama ni.

Iskk, mana boleh main 'entah' je.

Aku pun tanya En Wan, 'Bang, apesal nama dia Roti Paung?'

En Wan ngan konfidennya jawab sambil kunyah roti paung 'La, paung la. Paung pun tak tau? Paung yang timbang-timbang tu. One paung, two paung, three paung.'

Terkeluar roti aku balik.
Yang tukang explain pun tak membantu lansunggggggg!!

POUND la.
POUND!!!

Tapi aku tak cakap la, kang sentap pulak.



Sedap okkkkk.




4. Kedai Nasi Ayam Yunan

Kedai ni ada kat Dataran Shahbandar, Kuala Trengganu.
Nasik dia banyak. Menang sesuai sangat untuk orang yang makan banyak macam aku tapi malu nak mintak nasi tambah.
Ayam dia pulak dia kumpul dalam satu pinggan.
Kira kalau ko makan empat orang, empat orang punya ayam tu dia letak dalam satu hidang. Nasik je asing-asing. Which aku memang suka la. Sebab aku leh ambik ayam orang tanpa orang tu sedar. Tau-tau dah habis.

Abis tu dah campur sepingan, mana ko nak tau tu ayam ko, tu ayam aku?
Saper suruh ko kunyah lambat-lambat.

Kedai dia memang hanya jual nasi ayam sahaja. Maskot kedai ni pulak satu makcik yang aku rasa owner dia. Makcik ni memang cool, asal ada orang melintas semua dia panggil masuk kedai dia. Pastu ke hulu-hilir jalan sambil tangan kepit tupperware isi duit. Ni kalau jadik staff aku bagus ni, dia la sales, dia la account. Two in one, save space opis aku.


5. Kedai Pirate DVD, The SUMMIT

Ini memang persinggahan wajib tiap-tiap minggu.
Dalam SUMMIT ni ada a few kedai DVD.
Tapi tagline semua sama.
The moment ko masuk kedai dia, ayat dia '3, 20. Gambar cantek'.

Gamba memang cun, tapi subtittle hazabbbbbbb.
Nak select subtittle Malay memang dah macam Sakai baru belajar tulis bahasa melayu.
Select English pun lebih kurang, lain orang tu cakap lain yang dia tulis.

Tapi yang bestnya folder cerita blue pun dia display selamba atas meja.
Aku pun ambik peluang la selak-selak.
Tak dapat tengok movie dia pun takpe.
Dapat tengok gamba cover pun jadik la, tau la aku praktikkan malam kang.























posted by green apple @ 11:06 AM  
Newer›  ‹Older
Sikit je, takleh banyak-banyak
February 16, 2009
Sedap anak tekak korang je suruh aku update ye?
Aku macam nak menonggeng meniarap bagai siapkan keje ni. Nak bercumbu-cumbuan dengan roommate pun asik tanggung-tangguh sudahnya hari ni aku period. Kem salam la jawabnya. Tunggu la lagi seploh hari lagi ye bang.

Aku lama tak update sebab outstation. Balik dari outstation keje menambun.
Sampai skang tak abis lagi.

Nanti dah lega sket, aku update.

Selamat Hari Kekasih kepada bekas-bekas kekasihku dengan ucapan 'rugila korang tak dapat aku'.

Adiossssssssss.
posted by green apple @ 10:08 AM  
Newer›  ‹Older
Nomee, esok jugak aku pi SUMMIT okkkkkkk.
February 03, 2009
Ditagged oleh nadira yang ID nya terbalik. Aku pun tak tau apesal nama dia boleh dieja terbalik. Mungkin ada kena-mengena dengan posisi mentalnya juga.


7 Ciri Lelaki Idaman Anda

a. mestilah bernama Wan Mohd Ridzuan bin Wan Dagang.

b. mestilah hensem ya ampun.

c. mestilah ganas di ranjang.

d. mestilah kelakar. Man Belon, plissss ok, ko tak payah berangan nak tekel aku.

e. mestilah tidak 'sesuatu'. Esok-esok aku bangun tido tengok tetek dia lagi tinggi dari aku. Oh pliss!

f. mestilah tidak berbulu dada dan mestilah suka ber-strip di tempat awam. Oh Faizal Tahir, I love U!

g. mestilah bodoh bermain monopoli supaya aku boleh menang.



7 Lelaki Yang Tak Pernah Anda Minati Sepanjang Hidup

a. Lelaki yang pakai swimming trunk tapi bulu terkuar-kuar kat tepi.

b. Lelaki yang pakai suit Hugo tapi badan bau bacin mengalahkan belacan Penang aku.

c. Superman. Semua Superman tak hensem kecuali Faizal Tahir.

d. Hollywood's Hottest Hunk, Brad Pitt. Aku tak nampak tang mana yang hensemnya dia ni.

e. Lelaki yang berbulu dari anaconda menjalar ke pusat naik ke dada terus sampai ke tengkuk.

f. Lelaki yang korek hidung pastu sapu kat aku. Apa ko ingat kelakar? Aku tampa kang.

g. Mohd Norsyarizad bin Razali



7 Lelaki Yang Pernah Anda Minati Sepanjang Hidup

a. R to the I to the D to the Z to the U to the A to the N

b. Leslie Cheung

c. Hail Amir 30 tahun dahulu....

d. Zamarul Hisyam

e. lecturer Genetik aku.

f. Tungau (erghhh!!! Kenapa la dia ni ada dalam chapter hidup aku?)

g. ramainya aku minat!! Gatal rupanya aku ni.



7 Perasaan Anda Sekiranya Keluar Dengan Orang Yang Minati

a. berasa gedik

b. berasa horny

c. berasa ingin diraba

d. berasa ingin mengikis

e. berasa nak makan tempat best-best.

f. berasa buat-buat mengantuk so that aku boleh landing kat dia.

g. berasa eksyen kat semorang 'Hoi aku dah ada pakwe okkkk'



Tempat Istimewa Yang Ingin Dilawati Bersama Pasangan Anda

a. apa-apa hal mula-mula kita melawat mak bapak I dulu ye bang. Restu tu penting.

b. pastu melawat jiran-jiran I kasik diorang bahan nak buat gosip.

c. pastu kita melawat kawan-kawan pompuan I yang takde pakwe tu kasik bakar-bakar sikit.

d. then kita melawat ex girlfren abang pulak, tak buat apa pun, saje je kita lalu-lalang depan dia.



Barangan/Sesuatu Istimewa Yang Akan Anda Hadiahkan Kepada Si Dia

Aku mana ada duit nak bagi dia hadiah la. Duit aku semua dia pegang.



Tajuk Lagu Yang Akan Anda Nyanyikan Untuk Pasangan Anda

a. Ulek Mayang

b. Blues Tganu Kite

c. Wantimanglandok


p/s : tajuk takde kena mengena ngan entry.
posted by green apple @ 8:50 AM  
Newer›  ‹Older
Aku mana reti guna Torrent ni semua.
Kemain supportive lagi korang siap suruh aku download movie kat Torrent. Apekah kamu-kamu ini masih tidak dapat lagi mengagak tahap kebutaan saya terhadap IT?

Mmeblog ni pun harap kat paste gamba ngan video je okkk. Kalau aku tak jumpa free layout mampos sampai ke sudah blog aku kaler hitam.

Tapi aku jumpa watch-movie-online P.S I Love You. Aku ni kalau part benda-benda yang membuang masa macam cari movie semua ni memang cukup gigih. Selagi tak dapat memang aku takkan benti.

Tengah-tengah syok tengok tetiba movie dia tetiba YOU HAVE WATCHED 72 MINUTES OF VIDEO TODAY.

Memang sial palis punya pendengki!
Lagi sejam lagi nak abis.

Tapi takpela.
Takde de nak aku bayar USD10 semata-mata nak habiskan cerita. Baik aku beli terus DVD

Tapi jika ada di antara anda yang bermurah hati nak bagi aku copy of the movie like cik mayra_solace sila la send movie tu kat email..hehhe. Kat aveo757@yahoo.com.
Pada sesaper yang dah ada DVD dia, wah eksyen benar ngan aku ye, burn satu copy and pass kat aku. Apa barang tengok sensorang.

Kalau ikut buku, bab satu je aku dah bengkak mata nangis.
Ni dah half way movie pun aku leh rilek lagi tengok sambil goyang-goyang kaki makan Mamee.
Kalau baca review memang tak nak kalah, manjang je komen orang kata movie ni sedih la, patplohpat kali tengok pun nangis lagi, bla bla bla.
Aku rilek je. Takde apa-apa punnnnnnn.

Sesaper yang belum tengok cerita ni aku suggest it's either ko baca buku dia and takyah tengok movie or tengok movie dulu baru baca buku. So that way, ko dapat experience melalak depan tv. Just like Titanic, kalau Titanic tu ada buku, konfem cerita dia yang 3 jam tu aku rasa boring.

Pada firasat aku, P.S I Love You the movie tak cukup sedih. Buku dia lagi mantopppppp (series aku menyampah ngan tagline Syamsuk Ghau Ghau ni). Bagi aku pengarah dia tak cukup jiwang. Sepatutnya kasik Rashid Sibir yang arahkan. Baru dia kauuuuu, konfem sampai semput ko menangis.

Actually baru lepas layan DVD cerita REC. Sia-sia aku beli okkk.
Sekali cerita dia sejibik macam Quarantine. Cuma REC ni Spanish version kot. Aku pun tak tau Spanish ke, French ke....tapi bahasa dia suku sakat belah sana la.
Seb baik aku tak tengok REC ni kat cinema last week. Kalau tak konfem sia-sia beli jaket baru semata-mata nak tengok movie yang aku dah tengok 2 bulan lepas.

Eh, hari tu aku tengok kat cinema ada cerita Tamil baru. Tapi siap management bagi warning, children yang tengok dengan parents pun tak dibenarkan masuk.
Ganas tuuuuuu.
Aku leh bayangkan mesti berbatalion polis dia bawak masuk berlakon lam cerita ni.
Tapi sebab hero dia bukan kekasih gelap aku, sori la aku nak masuk walaupun memula aku nak je sama naik beratur ngan ane-ane kat situ.

Bak kata En Wan 'Nak tengok cerita tu beratur la'.

'Segan la'

'Ala, kalau awak yang beratur diorang tak cakap apa...'

Pundek tak laki aku ni????
Dalam pada tengah bercakap tu boleh dia nak kenakan aku lagi.

Tapi tengok yang beratur tu pun cam bukan 'calang-calang' orang, cakap omputih aje, tapi rojak la. Tang word omputih kemain kuat lagi dia sebut.

Whoddd do you minnnnnnn??
I con't believe dittt!!!

Nak je aku lempang sedas.
Memekak okkkk.
posted by green apple @ 12:00 AM  
Newer›  ‹Older
Syahirah...I'm Sorryyyyyyyyyyyyyyyyy (sila guna tone Amir)
February 02, 2009
Hari tu aku sedap anak tekak je mem-baruakan Syahirah pasal jerawat tiga bijik tumbuh kat muka kan?

Pastu aku pun gatal masuk Guardian konon nak mengadu dumba kat pharmacist akan kedajalan Syahirah merosakkan muka aku di samping nak menwar-warkan satu Subang yang Syahirah ni tak bagus.

'I guna produk Syahirah (gila busuk hati siap sebut nama produk, apa la salahnya ko sebut 'ada la satu produk tu' kan). Next few days, dahi I tumbuh jerawat. (sambil tunjuk kat dahi). U ada anything tak?'

Pharmacist pun bukak spek and dekatkan muka kat kepala aku.

'Ni bukan jerawat. Jerawat ada mata. Ni takde.'

Ahh, sudah.
Ni bijik apa yang tumbuh pulakkk.

'Ye ke? Abis ni apa ni?'

'Ni macam kena gigit serangga je kak. Nyamuk kot ni.'

Muka aku pun menjadik panas.
Panas dan merah.
Tapi sebab kulit aku hitam jadi mungkin ia tidaklah merah sangat, mungkin menjadi oren.

Dan akulah manusia paling bodohhhhhhhhhhhhhhhhh di muka bumi, jerawat ngan bintat pun tak boleh beza!!
Seb baik laki aku tunggu lam keta, kalau tak mau sampai hari ni bintat aku ni jadi bahan dia nak carik pasal.

Sia-sia Syahirah kena maki ngan aku.

Dan untuk memaafkan diri sendiri sebab maki orang tak tentu pasal, semalam aku gi beli Krim Pemutih (gila nak putih aku ni) dengan Gel Pengelupasan Kulit (semoga dengan bantuan gel ini semakin pantas lah kulit ini memutih).

Tapi kan, gel pengelupasan dia cam best je.
Memang tanggal kulit-kulit mati aku semua.
Tak tau la tu kulit mati ke daki.
Janji aku rasa sangat best lepas guna.
(dan-dan produk ni jadik best)

Lepas tu, tak tau apa keje nak buat, En Wan ajak aku gi buat pap smear.
Ni la first time aku buat pap smear after 8 tahun kawen.

Gila bapak besar okkkk bendalah tu dia jolok kat aku.
Memula tu dia kata memang akan rasa tak comfort sikit, so aku dah standby apa bentuk sakit yang akan aku rasa jap lagi. Tapi aku wat-wat rilek je. Dalam pada rilek tu terangkat-angkat jugak la bontot aku ni.

Sekali dia kuarkan benda tu baru aku nampak, ha kauuuu, besar lengan aku ni lebar menatang tu.
Sampai skang aku rasa senang sampai tak lalu nak dinner.
Rasa sebu semacam je. Macam nak terkeluar isi perut aku masa dia masukkan benda tu.
Jawapnya lagi lapan tahun sok baru aku datang balik.


Oh yup.
Aku dah habis baca P.SI Love You semalam.
Best gileeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.
Bengkak mata aku menangis.
Lagi sedih dari The Notebook.

Semalam jugak aku kerah En Wan teman aku carik DVD dua-dua cerita tu sampai jumpa.
En Wan ikut je la perangai aku.
Last-last jumpa The Notebook je, P.S I Love You tak jumpa.
Memang menangis aku tak jumpa DVD dia, nak carik kat internet tak jumpa.
Nak download tak reti.
Memang buat perangai sungguh la aku malam tadi.
En Wan ajak tido pun aku taknak sebab angau kat Gerry.
Tteiba je nak jatuh cinta kat Gerry..

Tengah-tengah malam aku boleh bangun lepak kat sofa menangis teringatkan buku P.S I Love You tu. Bodoh kan?
Tapi semalam aku tak rasa bodoh lagi.
Until En Wan bangun sebab carik aku takde kat sebelah.

Tau-tau dia ada kat sebelah aku.

'Abang dah agak dah Di akan jdik macam ni. Kalau Di baca buku love story, 2-3 minggu abang tido sorang, makan sorang.'

Kesian gila aku kat En Wan.
Dah la konfem 2-3 hari aku wat dek ngan dia sebab nak habiskan buku.
Kalau cerita tu gila romantik, konfem 2-3 minggu pastu aku still wat dek kat dia lagi.

Ni apa kategori punya bini aku nak letak ni??

Aku rasa pasni aku kena elakkan diri baca love story book.
Aku kena baca Sidney Sheldon, Alfred Hitchcock, Enid Bylton je.

Ok lah, En Wan dah nak menidokan aku. Dok jeling-jeling dari tadi.





p/s : aku dah sapu mopiko kat bintat aku ni, memang surut. Konfem itu adelah bintat!

p/s : Nahar, thanks for calling. Errr....bila nak blanje akak kau ni spa?

p/s : I Love You.... (wahhh..nak jugakkkkk)
posted by green apple @ 12:00 AM  
Newer›  ‹Older

MY FACEBOOK
INSTAGRAM : MY LABEL
Instagram
ADS
LET'S READ
MY PROFILE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
COUNTER
 
MY PREVIOUS POST
Archives
MY TRAVEL DIARIES
MY READING
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER