<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\07532934260\46blogName\75walk+on+wings,+tread+in+air\46publishMode\75PUBLISH_MODE_BLOGSPOT\46navbarType\75BLUE\46layoutType\75CLASSIC\46searchRoot\75http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/search\46blogLocale\75en\46v\0752\46homepageUrl\75http://comatosewithbraindamage.blogspot.com/\46vt\75-754337643106987092', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

walk on wings, tread in air

HIGHLIGHTS

MY ONLINE BIZ

CLICK HERE

EPHYRA, TIMELESS BEAUTY


To purchase, kindly contact : aveo757@yahoo.com


FOOD

CLICK HERE

BEAUTY AND HEALTHCARE

CLICK HERE

FASHION
 

OOHMYBAGS
OTHERS
Feringgi
December 14, 2009

Jumaat lepas, bangun kul 3am, siap-siap and terus gerak pi Penang. Gila semangat nak pi Penang tak sempat nak tunggu siang.

Aku kena sampai Penang kul 9am untuk catch appointment dengan customer. Kalau ikut hati, nak gerak malam beforenya. Tapi En Wan yang nak drive, so aku amat yakin dengan kebolehannya, jadi silakan lah. Jangan ko sodok belakang bas sudah.

Redza paling excited. 2 hari before nak pegi, kitorang dah belikan siap-siap beach play set. So sepanjang dua hari tu la dia ke hulu-hilir bawak play set tu macamkan selama ni tak pernah ada. Asal nak pi bercuti je aku kena belikan mainan baru. Disebabkan this time aku tak kasik dia bukak play set tu selagi tak jejak beach, tu yang macam jakun tak penah jumpa mainan. Tido pun peluk beach play set.

Sampai Tapah around 5.30am, benti lepak.
Lepas dah siap-siap breakfast, gerak.

Tepat kul 8.30am, En Wan telah mencatat sejarah diri sendiri sebab dah jejak Jambatan Pulau Pinang.

Adehh.

Straight pi USM dulu settlekan keje.
Kesian laki aku tunggu dalam keta. Dua jam jugak kat aku kat USM before gerak ke Feringgi.

Gila kagum aku ngan Feringgi.

First time aku jejak was tahun 1987. Darjah empat. Masa tu aku rasa apa benda ntah dorang bawak aku pi Feringgi ni? Tahapa yang bestnya pun aku tak tau. But now, sujuddddd. Aku rasa Feringgi and Phuket lebih kurang je. Especially nite life dia. Cuma Phuket happening sikit je sebab bapuk bersepah.

Hajat di hati tu nak duduk Shangri-La Rasa Sayang, tapi seafacing room dia sangat lah feeling-feeling diva. RM1023/nite.

Gila bapak mahal okkk.
Ini macam punya rate, bayar pakai duit campur ngan bulu aku and En Wan pun tak lepas lagi.

Tapi aku tetap nak Shangri-La jugak, camne eh?

Then, baru la aku tau Shangri-La ada dua hotel. Another one is Golden Sands Resort which is sebelah dia je. Hotel baru. And pool dia lagi best. Rate dia untuk seafacing room RM640/nite. Lojik la sikit harga dia kan.

Sampai je hotel, masa tu baru kul 11.55am. Terus check-in.
Bilik sangat lah best. At least berbaloi la dengan harganya.
Tapi sebab suasana adelah kecoh sebab si Redza macam tak penah jumpa pool, En Wan pulak ajak pi lunch, aku lupa nak snap gamba bilik.



Tapi ini lah bilik yang aku duduk. Seafacing deluxe room.
Sangat lah best bangun-bangun pagi terus nampak laut.
Tenang je pikiran.
Itu kalau lautnya tenang la.
Kalau lautnya tak berapa nak tenang, konfem aku la yang kena simbah dulu. Betul-betul je bilik aku ngadap laut.
Kalau ombak tu tinggi sikitttt je lagi, pandai-pandai la mengucap.







Ini namanya mervellesssss!!

Disebabkan Redza gelupur nak masuk pool tengah-tengahari buta, maka aku tinggalkan dia ngan bibik kat pool. Aku ngan En Wan nak berdua-duaan makan KFC.





Nampak objek yang tengah mencangkung itu? Itulah suami saya.


Petang dalam kul 5pm, En Wan ajak pi beach.
Padahal dua-dua takut mandi laut, tapi saje je la cuci-cuci mata kot-kot ada rezeki nampak mat saleh bogel atas pantai. Tapi takde pulak orang yang bogel.Jadi biarlah aku je yang menseparabogelkan diri, sambil mensunbathingkan kulit yang dah sedia kelabu.



Tengah syok naik korek pasir ngan Redza, En Wan ajak naik kuda.



Ye, saya ada taik lalat kat belakang.


Lagi sekali kebatakkan aku disaksikan oleh pelancong-pelancong.
Terjerit pekik.
Kuda tu pun konfius tengok apehal pompuan ni cam sakai terlepas.
Padahal nak naik kuda je. Aku punya jerit tu macam kena rogol ngan kuda.
Kalau kuda tu campakkan aku kat laut pun memang patut.



Muka kontrol kejung.


Gayat siallll.
Kejung aku kat atas tu.
En Wan sengaja je tepuk-tepuk bontot kuda. Pastu gelak-gelak.
Suka-suka lah sangat. Kang kuda tu naik sheh kang dia lari cas watson Nyambek baru tau.

Sesekali berdua-duaan naik kuda bersama-sama berjalan di pasiran pantai ok gak. Asik En Wan je yang dikudakan selama ni. Wakakaka. **Dush!!!!**

Lepas naik kuda, En Wan tarik aku naik jetski pulak.
Ya Allahhhh, kenapalah kau kurniakan idea-idea yang cukup bernas dalam kepala laki aku ni?
Dia dah tau aku tak pandai swim, and aku sangat takut ngan laut, lagiiii dia nak bawak aku kat tengah-tengah tu.




Aku rasa dah cukup laju dah En Wan bawak, sampai lencun-lencun aku kat tengah tu.
Tapi orang jetski tu cakap kitorang la paling slow macam kayuh basikal.
Banyak bunyik la kau.
Aku sempat khatam separuh mukaddam kat tengah laut tadi ko kata slowwww??????

Apa-apa pun aku tetap rasa jetski tu dah laju gila.
Lagi aku menjerit, lagi laju En Wan speed. Macam ada sensor pulak. Sekali aku pekik, sekali dia press. Dua kali aku pekik, dua kali dia press. Agaknya kalau aku pekik ketiga kali, konfem aku ngan dia dah ada 6 kaki bawah tanah.

Aku rasa En Wan ni memang ada plan nak bunuh aku kot. Saje je dia langgar ombak biar jetski tu melambung-lambung. Aku ni terlambung-lambung kat blakang. Seb baik aku pakai swimming suit one piece. Kalau aku pakai 2-piece, konfem tetek aku dah terkeluar.



Ni je la sukan yang tak kesampaian.


Cita-cita kemain besar lagi, nak paragliding.
Tapi takut-takut berani.Banyak takut dari berani.
Orang lain yang naik, aku yang terkencing kat bawah.
Takpelah, tima kasih. Bayar seribu pun aku tak naik.

Penat kat beach, masuk pool pulak.
Padahal tak tau berenang, tapi gatal nak masuk pool.
Orang lain masuk kolam, berenang.
Aku masuk kolam, berdiri sampai ke sudah.
Harap kat tangan je lebih-lebih kuak.
En Wan nak ajar aku berenang, 'Meh abang pegang'.

Kem salammmmm.

Aku tak percaya ngan dia ni.
Mula-mual dia pegang and tarik aku kat level 2.0m. Pastu mesti dia lepaskan aku.
Apa ingat aku akan terpedaya lagi??





 Diana tak suka bergaya seksi.
(caption standard majalah Mangga kalau gamba-gamba macam ni)



Lama jugak la aku ngan En wan berendam.
Redza ngan bibik kat kolam lain.
Takpe, anak aku kalau dah nampak pool memang dia tak carik makbapak dia punya.
So, aku leh beromen ngan En Wan lam kolam tanpa gangguan. 




Jacuzzi pool


Bibik : Kak, (dia lagi tua tapi tetap panggil aku kakak. Sukati kau lah) tak sakit ke badan mandi dalam kolam tu? (sambil tunjuk kat jacuzzi pool).

Aku : Takde lah. Kenapa nak sakit?

Bibik : Itu airnya mendidih.


Alahaiiiii.
Tak sampai hati aku nak gelak.
Terus aku ajak dia masuk sekali.




Baju pink tu bukan aku punya. This time En Wan warned 'No more pink plissss'


Malam, gi ronda town Feringgi carik makan.
Ternampak pulak Hard Rock Penang, haruslah masuk kan.
Dan wajiblah beli merchandise kat dalam tu.
Lantas makan pekena seafood kat gerai2 depan Hard Rock. 





Tempat yang aku nak masuk tapi mimpi je la jawabnya nak makan kat sini kalau gi ngan En Wan. Dia ni memang pantang makanan western yang melampau. steak-steak ni semua memang payah la nak masuk kat tekak dia. Mungkin owner The Ship ni kena create steak baru 'Ribeye steak with budu sause served with fish sausage and paung bun'. Mungkin masa tu aku boleh masuk The Ship hari-hari.

Nite life kat Feringgi not bad.
Aura-aura Phuket sikit.
Tapi choices of barang limited.
Try gak cari painting and barang-barang perhiasan rumah tapi takde yang best sangat.
But, kalau barang tak ori like beg, glasses, baju memang banyak. And cantik-cantik.
En Wan dah berkenan ngan satu Picasso plate. Dua malam pi tempat yang sama. Pegang-pegang letak. Pegang-pegang letak. Last-last letak forever. RM180/plate. Takkan nak beli satu je kan? Kurang-kurang empat, baru la cantik sikit nak gantung kat dinding. Last-last beli magnet je.

Memang lah kalau berjalan ngan En Wan, tak kira la ko pi overseas or dalam negara je, tetap penat. Dia akan explore setiap tempat tu dengan bersungguh-sungguh macam dah taknak datang lagi lepas ni. Sampai melecet tapak kaki aku berjalan. Yang si selipar ni taknak pulak putus. Kalau putus dah selamat dah aku beli selipar baru.

Malam tu aku tido memang sangatlah nyenyak.
Dan berapa malam aku tak cukup tido. Kalau tido pun kejap-kejap terjaga. Stress gila lately pikir pasal keje. But malam tu Tuhan kembalikan nikmat tido kat aku. Bangun pagi gila segar terbuntang bijik mata.



Bersama anak bujang gua.



Buat kesekian kalinya, jangan terpedaya dengan plate yang kecik. Itu adelah pinggan roti canai (dok hotel pun nak carik roti canai lagi). Before plate kecik ni, di depan aku adelah 3 plate yang besar. Nasik lemak, char kuey teow and scramble egg with toast and sosej 3 bijik.

Ambik kau. Alhamdulillah.... 





Ini adelah tugas wajib seorang bapa. Kerana ibu-ibu sudah penat melayan bapa di malam hari, jadi di waktu siang, bapa-bapalah yang kena mengambik tugas melayan anak pulak. Sebab ibu-ibu mau mentekedarah sepuas hati bagi mengumpul tenaga untuk next round. 



 
Padahal bawak laptop tapi tinggalkan dalam keta.
Still lagi nak bekerja. Tapi sempat check email je. Sebab kalau aku dah start bukak FB jawabnya program aku pagi tu tinggal program je. 




Program pagi Sabtu adelah ke Bukit Bendera.
Padahal aku paling pantang pegi tempat sesak-sesak macam ni.
Tapi sebab Redza ngan bibik belum pernah sampai, so layan je la.
Ni pun En Wan yang beria-ia. Kalau ikut programa aku, membuta je kat bilik sampai petang.

Tapiiiiiiiiiiii..misi gagal
Punya lah panjang aku beratur, elok je tinggal laki 5 orang kat depan, kaunter tu bagitau, next train will be at 1.30pm. Masa tu baru kul 10.15am. Wadepakkk.

Terus balik hotel.

Second program, masukkan Redza kat Adventure Kids Club.
Bayar RM21 untuk 2 jam. Kalau outsiders, kena bayar RM30.




Masa ni Redza takut-takut lagi. Dia ni penyegan tak bertempat. Mula-mula ye ye nak masuk. Bila dah masuk taknak main. Alasan 'Ramai sangat la kawan dalam ni'.
Padah dah biasa dok sorang. Ramai kawan sikit je dah gabra. 




Ni gamba cilok kat website Shangri-La sebab adults takleh masuk kat dalam ni, jadi takde gamba sangat. Tapi memang best la club ni. Letak 2 jam pun tak cukup. Pakkal je aku takleh join sekali. Kalau tak, mesti aku dok ulang-ulang naik slide ni sampai terkoyak kulit bontot. 



Tapi kejap je. Bila enjin dia dah panas, boleh jadik bergaduh kat dalam tu ko nak suruh dia keluar.



Siapa pernah tengok cerita ni?


























Tadaaaaaa!!!!!!!
Kereta dorang parking betul-betul sebelah kereta aku.
Itu pun aku tak perasan lagi sampailah En Wan tunjuk.

Omigoddddddddddddd!!!!

Terus aku call Ima kat rumah.
Seb baik masa tu dia tengah bersantai.
Kalau tengah dokong anka dia konfem anak dia terlepas.

Terus aku redah beach carik dorang.




Tang pakai pario yang mahal tu.



nTV7 tengah interview.





 Yesserrrrrrrrrrrrrrrr!!!






Kata minat kan, haruslah standby match dorang.
Walaupun panas, aku tahan jugak.
Migrain belakang kira.

Not bad la dorang main.
Ye la, dengan keadaan dorang yang auw auw macam tu, sekali dia smash, kauuuuu.
Yang tak boleh blah everytime dorang dapat point mesti main sep-sep kat situ pekik 'Auwwwwwww!!'.
Tapi takde orang ajuk-ajuk dorang la.
Maybe sebab orang dah tau kehebatan dorang kan, so macam tak boleh nak ejek-ejek la. Kang dia smash bola tu kat buah kau baru tau nikmat dunia.



Inilah baju Hard Rock baru saya.


Lunch, aku kuar ngan En Wan je.
Terasa nak makan nasik putih.
Ada satu restoran ni aku lupa nama dia apa.
Tengah aku nak tengok lauk-lauk, anak tuan punya restoran tu tegur 'Akak ni ke green apple?'

Adehhh.

Dah sampai Feringgi rupanya blog aku.
Serta-merta aku turunkan sikit skirt aku.
Tapi gagal.
Dah gatal pakai mini skirt tu sape suruh kan.
Takyah la nak cas gadis ayu.

Tima kasih ye dik baca blog akak kau ni.



Malam, aku bawak En Wan makan kat Gurney Drive.
Sampai 2 pinggan char kuey teow dia belasah.
Aku order laksa and pasembur.
Aku haruslah makan lebih dari orang lain.
Tengok lah badan kan.

But apesal macam tak banyak choice makanan dia eh?
Ke sepatutnya aku pegi tempat lain? 


Redza yang snap. Ok laaa.



I love this pic walaupun gamba blur. One day bila dia dah besar, nak ke dia lepak-lepak macam ni ngan papa dia?


Round-round kejap lam mall tu, then balik hotel sebab Redza dah tak sabar nak bukak habuan dia - Ben 10.

Sampai kat hotel, En Wan suruh aku naik dulu bawak Redza. Dia nak cari parking.
Aku baru je nak salin baju, dia call 'Jom jalan-jalan?'

Turunnnn balik.

Rupanya nak ajak aku ronda-ronda lagi carik barang sambil naik beca.
Wahhh, lama gila gua tak naik beca. Nak pulak beca ada lampu kelip-kelip. Ada loceng, ada bunga-bunga. Dah macam pokok krismas beca tu.





Lagi sekali pi belek Picasso.
Pun tak beli-beli jugak.
Elok lah tak beli.
Aku pun tak tau nak letak kat mana nanti.

Bestnya naik beca malam-malam.
Kalau kitorang ringan, aku dah suruh pakcik tu kayuh sampai Putra Heights.






Breakfast, semalam.















Mak long and the newborn.
Masih boleh pegang baby dengan selamba. Tidak kekok sama sekali...hehe.

posted by green apple @ 8:23 AM  
Newer›  ‹Older

FACEBOOK
GREEN APPLE

Name: green apple
Home: Putra Heights, Subang Jaya, Selangor, Malaysia
About Me: I AM WHAT I AM.
See my complete profile
COUNTER
PREVIOUS POST
Archives
JALAN-JALAN
I READ
TEMPLATE by

Free Blogger Templates

BLOGGER